SOD KOMUNA, NESER KOSOVA!

Tani mund te na vizitoni edhe ne Facebook!

Sponsor

Lajmet

24-vjetori i themelimit të Degës në Zvicër

 

Jemi tubuar sot këtu që të festojmë 24-vjetorin i themelimit të Degës në Zvicër, njëra prej datave më të rëndësishme në historinë e organizimit të mërgimtarëve këtu në Zvicër. Pajtimi ishte për të artikuluar kërkesat e qytetarëve përmes rrugës demokratike dhe për ti mbështetut institucionet e Kosovës në kërkesat për liri dhe pavarësi me angazhimet e përditshme për të përballuar terrorin shtetëror serb mbi popullatën e Kosovës.

 

lexo ma shumë....

 

Vazhdojnë Aderimet e reja në Degën e LDK-së në Zvicër

 

Dje në Degën e LDK-së në Zvicër në kuadër të shënimit të 24 vjetorit të Degës së LDK-së në Zvicër aderuan edhe publicistët e mirënjohur bashkëshortët Z. Elida dhe Skender Buçpapaj, veprimtarja e ...mirënjohur z. Shqipe Bytyqi-Kajtazi dhe disa qytetarë afaristë Zviceran, 
 
lexo ma shumë....

 

Riorganizohet nëndega e LDK-së në kantonin Schwyz, kryetar u zgjodhë veprimtari Osman Sheholli

 

Në lokalin e nëndegës së LDK-së në Goldau u mbajt një takim pune në të cilën ishin të pranishëm, Kryetari i degës së LDK-ës për Zvicër z.Haki Latifi i shoqëruar nga nënkryetari z. Arif Baftiu si dhe anëtari i kryesisë së Degës z. Zeqir Gjukaj.

lexo ma shumë....

 

RINGJALLET NËNDEGA E LDK-SË NË GJENEVË

 

Të shtunën e kaluar me 5 prill 2014, u mbajt kuvendi zgjedhorë i nëndegës së LDK-së në Gjenevë. Punimet e kuvendit rrodhën sipas parashikimeve të këshillit organizativ i cili ishte i përbër nga antarë  të po thuaj të gjitha kryesive të kaluar të nëndegës së LDK-së në Gjenevë ndër vite.

Ishin të pranishëm afër 100 antarë dhe simpatizant të LDK-së. Kuvendin e nderuan me pjesmarrjen e tyre edhe  kryetari i degës së LDK-së në Zvicër z.Haki Latifi,

lexo ma shumë....

LDK-ja në Zvicër krijon nëndegën në Cyrih, kryetar inxh.Ahmet Asani

 

Dega e LDK-së në Zvicër ka mbajtur të dielën kuvendin zgjedhor për formimin e nëndegës së LDK-së për Cyrih, ku kryetar është zgjedhur veprimtari i hershëm i çështjes kombëtare, inxh.Ahmet Asani.


“Njoftojmë gjithë anëtarët dhe simpatizantët e LDK-së kudo që janë, se sot me 06.04.2014 në Gllattbrug me sukses zhvilloi punimet Kuvendi Zgjedhor i LDK-ës nëndega Cyrih.

 

lexo ma shumë....

 

Mbledhje e radhës në kuadër të takimeve të takimeve të nëndegëve të LDK-së me Degën për Zvicër

 

LDK - nëndega e Fribourgut mbrëmë me 14.03.2014 mbajti një mbledhje të kryesisë ku mori pjesë edhe kryetari i Degës për Zv...icër z. Haki Latifi dhe kryetari i komisionit për informim në kuadër të degës z. Ajet Avdyli.

 

Fjalen përshëndetëse dhe hapjen e këtij takimi e bëri kryetari i Nëndegës së Fribourgut z. Alush Graiçevci ku në pika të shkrutëra foli për nevojen e organizimit të takimeve dhe të konsultimeve të nëndegëve dhe degëve me qendrën me qëllim të përgatitjes për zgjedhjet e ardhëshme.

 

 

lexo ma shumë....

 

Akademi Përkujtimore me rastin e 8 vjetorit të vdekjës së Presidentit Ibrahim Rugova

Me daten 26 Janar në Burgdorf të Zvicrës, Dega e LDK-së mbajti një Akademi Përkujtimore me rastin e 8 vjetorit të vdekjës së Presidentit Ibrahim Rugova.

 

Me këtë rast ishin të pranishëm edhe sekretari i LDK-së , njiherit shefi i grupit parlamentar të LDK-së, z. Ismet Beqiri. Deputeti i Kuvendit të Kosovës dhe komandanti i Kosharës, z. Anton Quni. Deputeti i Kuvendit të Kosovës z. Hashim Deshishku. Bashkëpntori i presidentit Ibrahim Rugova, z. Adnan Merovci, dhe Kryetari i degës së LDK-së në Gjermani z. Qazim Bajgoraliu me delegacionin e degës, zotrinjtë Jakup Gërguri, Asllan Asllani, Ukë Gërvalla, Behxhet Krasniqi dhe Naser Uka.  

 

lexo ma shumë....

 

Nga aktiviteti i degës së LDK-së në Zvicër

Në kuadër viziës që I bëri Degës së LDK-së në Zvicër si mbajtjës së akademisë përkujtimore në 8 vjetorin e vdekjës së Presidentit Ibrahim Rugova , sekretari I LDK-së dhe njëherit shef I Grupit parlamentar të LDK-së z. Ismet Beqiri si dhe deputetët e parlamentit të Kosovës z. Anton Quni dhe z.Hashim  Deshishku zhvilluan  një takim edhe me Kryesinë e Degës së LDK në Zvicër.

 

Kryetari I Degës së LDk-së në Zvicër  z. Haki Latifi , përshëndeti mysafirët nga Kosova duke i uruar mirëseardhje në emër të Deges së LDK-së në Zvicër.  

 

lexo ma shumë....

 

Aderime në Degën e LDK-së në Zvicër

Dje në Degën e LDK-së në Zvicër aderuan edhe dy veprimtar z. Musa Sylejmani, sekretar i degës LDD -së në Zvicër, Sekretar i Forumit Rinor  Degës së LDD në Zvicër si dhe Anëtar i këshillit të përgjithshëm i LDD së  aderoj në Degën e LDK-së në Zvicër si dhe veprimtari i qështës kombëtare z. Ahmet Ahmet Asani.

 

Kryetari i degës z. Haki Latifi i uroj mirëseardhje në emër të kryesisë së Degës së LDK-së në Zvicër duke ju premtuar bashkëpunim të suksesshëm në forcimin e LDK-së.

 

lexo ma shumë....

 

 

 

Akademi përkujtimore në tetë vjetorin e shkuarjes në amshim të Presidentit historik Dr. Ibrahim Rugova

 

 

Dega e LDK-së në Zvicër organizon akademi përkujtimore në tetë... vjetorin e ndarjes nga jeta të Presidenti Dr. Ibrahim Rugova.  Andaj ju ftojmë që të na nderoni me pjesëmarrjen tuaj me rastin e tetë vjetorit të vdekjes së kryetarit historik të Kosovës dhe të Lidhjes Demokratike të Kosovës , ikonës së Historisë më të re shqiptare, intelektualit, krijuesit, njeriut me kulturë botërore dhe evropiane Themeluesit të Pavarësisë dhe Gur themeli i shtetësisë së Kosovës Dr. Ibrahim Rugovës
 

lexo ma shumë....

 

Festoni së bashku me SHIK-un, por Isën nuk mund ta shkarkoni


Pas zgjedhjeve lokale në Kosovë, LDK-ja doli fituese në 9 komuna dhe i rriti votat për mbi 30 për qind të elektoratit të sajë. Një e papritur për elektoratin e saj ishte humbja e kryeqytetit Prishtinës. Menjëherë pas këtij rezultati të pafavorshëm për LDK-në vërshuan sulmet nga më të ndryshme kundër kryetarit Isa Mustafa, por çuditërisht jo nga anëtarësia besnike e saj, por nga ata që nuk janë anëtarë të LDK-së, nga ata që ishin akterët kryesorë të ndarjes së sajë, nga ata që kanë ndërruar dy, tri parti dhe disa prej tyre janë kthyer në LDK e disa jo.

lexo ma shumë....

 

 

Në kuadër të shënimit të 69-vjetorit të lindjës së Presidentit historik të Kosovës, Dega e LDK-së në Zvicër organzoj promovimin e dy librave që kanë të bëjnë me personalitetin e Presidentit Dr. Ibrahim Rugova

 

"Rugova, Mendimi, Kultura, Politika" të autorit Vehbi Miftari dhe "Epoka e shenuar apo Rugova, Flamuri,LDK-ja" me autor Xhevat Rexhaj

 

Me intonimin e hymnit dardan moderatori dhe antari i kryesisë së Degës së LDK-së në Zvicër z. Zeqir Gjukaj, hapi tubimin duke i përshëndetur të pranishmit. Njëherit z. Gjukaj, prezentoj jetëshkrimin e autorëve z. Vehbi Miftari dhe Xhevat Rexhaj.

lexo ma shumë....

 

 

 

Shënohet ditëlindja e Presidentit historik Dr. Ibrahim Rugova

FTESË 

Sektori për arsim dhe Kulturë pranë Degës së LDK-së në Zvicër organizon promovimin e Librave:

-"Ibrahim Rugova, Mendime Kultura Politika" me autor z. Prof. Dr. Vehbi Miftari
-Si dhe libri i autorit Xhevat Rexhaj “ Epoka e Shёnuar Apo Rugova, Flamuri, LDK-ja”
 

Andaj kemi kënaqësinë t`ju ftojmë të merrni pjesë në promovimin e kësaj ngjarje kulturore: 

lexo ma shumë....

 

 

 

VIZITË LAMTUMIRËSE 
AMBASADORIT Z. MEHMET ELEZI
 

Një delegacion i Degës së LDK-së në Zvicër vizitoj Ambasadorin e Shqipërisë në Zvicër z. Mehmet Elezi me rastin e mbarimit të misionit diplomatik në Zvicër

Delegacioni i Degës së LDK-së në Zvicër i përbërë nga kryetari i Degës z. Haki Latifi, sekretari. Z. Ismet Krasniqi, anëtarët e kryesisë z. Shaqir Shala, Ajet Avdyli u prit në vizitë lamtumirëse vëllazërore nga ambasadori i Shqipërisë në Zvicër z. Mehmet Elezi.

 

lexo ma shumë....

 

 

Deklaratë

 

Kryesia e Degës së LDK-së në Zvicër në mbledhjen e zgjeruar të Degës me kryesitë e nëndegëve të LDK-së pershendet fillimin e fushatës zgjedhore për zgjedhjet lokale të cilat pritet të mbahen , më 03 nëntor 2013, me bindjen se kjo do te mundesojë forcimin e metutjeshem te imazhit politik dhe kombëtar të Republikës së Kosovës .

 

lexo ma shumë....

 

RIAKTIVIZOHET NËNDEGA E LDK-SË NË ST. GALLEN
 
Një grup aktivistëve dhe veprimtarësh të LDK-së në St. Gallen, bashkë me përfaqësuesit e Degës së LDK-së, dhe mysafir të ftuar.

 

Në pranin e anëtarëve dhe veprimtarëve të shumtë, në fund javën e shkuar në St. Gallen u riaktivizua Nëndega e LDK-së e cila kohëve të fundit ka mbajtur disa aktivitetet mjaftë të rëndësishme siç ishte Konferenca „ROLI H...ISTORIK I LDK-SË NË NDRYSHIMIN E KONCEPTEVE HISTORIKE“

 

lexo ma shumë....

 

 

Dega e LDK-së në Zvicër me një tubim festiv shenoi 23 vjetorin e Deklaratës Kushtetuese të Republikës së Kosovës e njohur në popullin shqiptar si „Deklarata e 2 Korrikut“

 


Me rastin e 23 vjetorit të Deklaratës Kushtetuese të Republikës së Kosovës,nën kujdesin e Degës së LDK-së në Zvicër, organizator të këti manifestimi ishin nëndegët
e LDK-së në Zofingen,
Langenthal, Wilisau, Niedwalden dhe Shoqata Humanitare “Salih Çekaj” në Zvicër.lexo ma shumë....